Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Martina 77

31. 12. 2008 16:40
RESTAURACE NEKUŘÁCKÉ

.. ráda bych si zase do nějaké zašla. Hospody klidne kuřácké, tam nechodím.

0 0
možnosti
JN

Já král 1

31. 12. 2008 4:41
Svobodná volba

je kouřit, ale v tom případě i brát drogy. Je špatný zákon, který umožňuje kuřákům otravovat ovzduší jiným, a tím i ohrožovat jejich zdraví, a zároveň zavírat lidi za to, že si píchají nějaké svinstvo, čímž ohrožují jen sami sebe, a nikoho jiného. Vůbec mi nevadí narkomani (pokud neobtěžují žebráním), kteří nemají žádný vliv na mé zdraví, ale kuřák, který mi hulí pod nos je zločinec!

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

31. 12. 2008 3:25
Nekouřit

může každý i doma, když na to přijde. Je to podstatně levnější také - pivo vás vyjde o 50-200% levněji, koktejly alespoň o 100% levněji. Krafat s přáteli můžete bez ohledu na zavíračku a případně i pospat, problém je jenom v omezeném počtu záchodů. Takže pokud se nebude v hospodách smět kouřit, nebudeme do nich chodit. Zábava stejná a UŠETŘÍME BTW: Všem antikuřákům přeji příjemné legendy o tom, jak nekuřácké hospody uživí davy sportovních rodin s dětmi, mířících na večeři. Minulý víkend jsem viděl dvě nekuřácké hospody v centru menšího města večer, počet lidí v nich nula. Všichni pijani, generující tržbu (a 300 Kč per capita je docela ucházející tržba) zamířili "do těch jiných" hospod. Jedinou šancí pro jejich přežití by byl plošný zákaz kouření, který by "vyrovnal" jejich šance s ostatními. Bez kouření není důvod vysedávat po jídle v hospodách a pít tamní předražený alkohol. Lepší je přesunout se a šetřit...

0 0
možnosti
K

Killingworth

31. 12. 2008 2:39
Bratr svagrove, kurak.....

.....pred 3 tydny "objevil" nahle rakovinu plic v pokrocilem stadiu........A co ti zamestnanci zakourenych restauraci, kteri v tech podminkach travi 8-12 hodin denne??RvRvRvRvRv

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

31. 12. 2008 3:22
Re: Bratr svagrove, kurak.....

Nikdo je nenutí dělat v pohostinství.

0 0
možnosti
MK

pancho10

31. 12. 2008 0:25
Ač kuřák....

chodím jen do nekuřáckých restaurací.Ale ta představa že si nemůžu zapálit před hospodou s přáteli je absurdní.Po druhé by mě tam nikdo neuviděl.

0 0
možnosti
A

akki

30. 12. 2008 23:54
Děkuji za rozumný pohled.

I já přeji nekuřkům klid od kuřáků a kuřákům jejich potěšení při kouření. Proč se nejsme schopni dohodnout?:-)

0 0
možnosti
PK

dolch

30. 12. 2008 23:53
Mých pět centů

Dřív mě to taky nějak nešlo pod fousy, ale po návštěvě Mnichova minulou zimu jsem trochu změnil názor. Pokud majitel/provozovatel hospody zajistí kvalitní místo ke kouření, nevidím v tom zásadní problém. Ovšem u nás to asi problém bude, jak píšete o žádosti nekouřit před hospodou. V tom Mnichově to měli všude zmáklý. U každý hospody byl nějaký průchod nebo zahrádka se slunečníkem, i se stolečky, kde i v únoru se dalo celkem příjemně postát/posedět a pokouřit a přitom člověk po návratu domů vůbec nesmrděl. Kouření v uzavřených místnostech je zkrátka trochu zvěrstvo. Samozřejmě, pokud je dobrá ventilace ... jenže já tu Potrefenou Husu nějak nemám rád :-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

30. 12. 2008 23:52
Moc tomu nerozumím,

o co autorovi jde. Kuřáckých hospod je stále drtivá většina, i když v populaci je více nekuřáků než kuřáků. 8-o

Když se nekuřáci dožadují nekuřáckých hospod, je jim odpovězeno, že je na majiteli, jakou hospodu si udělá. Totéž by mělo být asi odpovědí kuřákovi, který chce v hospodě kouřit. Je to čistě na rozhodnutí majitele a majitel sám zvažuje důvody pro kouření nebo proti. Já osobně věřím tomu, že tento tah se majiteli dlouhodobě vypatí, i když možná ne v prvních měsících, než se vymění klientela. R^

Milý autore, do nekuřácké hospody nechoďte, pokud potřebujete v hospodě kouřit, stejně jako nejdete do čajovny, když si chcete dát pivo. To, že máte rád pivo a doutníček není důvodem pro neexistenci čajoven a nekuřáckých restaurací.

0 0
možnosti

lachtan

31. 12. 2008 8:25
Re: Moc tomu nerozumím,

Máte pravdu, dokud o tom rozhoduje majitel, je to v naprostém pořádku. Může mne to naštvat, nebo potěšit, to dle nátury, ale nemám do toho co kecat.... Ale ve chvíli, kdy o tom začne rozhodovat stát, je to prostě špatně a je to pouze dokladem postupující snahy o "orwelizaci" společnosti.

0 0
možnosti
A

antiparouback

30. 12. 2008 23:40
karma

Jako nekuřákovi mi zakouřené hospody vadí, ale je to moje volba, když jdu dovnitř. Takhle uvažuje i majitel, když se rozhoduje, jestli zakáže kouřit. Tedy kolik lidí zákazem odradí, nebo naopak přiláká.

Pokud zákon proti kouření, pak pouze na veřejných místech - úřady apod.[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1058x
Teoretik života s touhou po poznání.

Seznam rubrik