Diskuse

Umění jako zbraň?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Zpěv - ano, ale rudá hvězda a uniforma okupantů naší země přes 20 let - to opravdu ne. A ve stejném duchu bych psal i o hitlerovské vlajce a hákovém kříži !!

1 0
možnosti
JV

J23a32k18u62b 49V66a63l54e54š

21. 10. 2015 9:20

Nechci Vám do toho mluvit, ale střihem a designem je ta uniforma jiná než co měly vojska SSSR :-)

0 0
možnosti
VK
JS

J23a49n 64S69e63m62i15k

20. 10. 2015 13:38

Srovnavat komunisticke represe proti Plastikum a jejich posluchacum s verejnou dikusi o Alexandrovcich je opravdu legracni.

Predstavte si clovece ze kdyz dneska neco napisi noviny, tak to neni jako v casech Rudeho prava smernice represivnim organum;-D ....chapu ze je tezke to mysleni prehodit...ale prece jen, mel jste na to 25 let...

3 0
možnosti
KJ

Vám to připadá legrační, mě do smíchu není… důvodem sepsání tohoto článkubylo, že vůbec někdo řeší takovou věc, jako je vhodnost vystupování s nějakýmihudebníky. Nikoliv srovnávat míru represe…  každopádně, díky za reakci.

1 1
možnosti
MS

Vy jste snad zaznamenal úřední zákaz vystoupení Alexandrovců ? :-PTo, že někteří lidé vyjadřují svůj negativní názor na jejich vystoupení, je jejich svaté právo a  j e j i c h  svoboda projevu. To vše nemá nic společného se zákazem vystupování některých skupin za vlády komunistů, což znamená, že vaše přirovnání je hodně hloupé. :-/

3 0
možnosti
KJ

Jak jsem napsal – vadí mi zasahování do svobody vyjadřováníobecně. Tato „veřejná diskuze“ nevznikla sama od sebe, je součástí dobřeplacené protiruské kampaně… zmínění umělci vyjadřovali svůj názor, to je v pořádku.Rámec celé této debaty ale probíhá v atmosféře nenávisti ke všemu ruskému.To mi připadá mnohem hloupější… Tento článek je zase moje svaté právo a m o j esvoboda projevu. Vaše reakce zase vaše svoboda… tak to je.

1 2
možnosti
JR

J74a83r17a 72R23a54n85k

20. 10. 2015 5:40

Zahadnym zpusobem jsem opet zde.....nutno rici, ze na fotografii vypadate jako clovek cestovatel, sportovec, ale zdani obcas klame, tak si vychutnejte vysokou karmu za skvely clanek, Lady Godiva Vam urcite udeli zlatou medajli, nebo rubl.

1 6
možnosti
JR

J17a68r27a 39R70a59n80k

20. 10. 2015 6:02

A muj stin je zde, on ten Skalicky nikdy nespi, u mne je pouhych 21.02, tak soudruhu Skalicky, jak jsme se po Alexandrovcich vyspinkali?

0 5
možnosti
MK

Příliš bych se nevyjadřoval a pokud to má někdo zapotřebí, mohu krátce souhlasit nebo nesouhlasit. Kritici vystupování Alexandrovců mají nezadatelné právo na vyjádření; jen to musí říkat za sebe a ne za pomyslnou skupinu občanů.

Já jsem je slyšel v padesátých letech a pak ještě vícekrát. Zpívají stále stejně a nádherně; až skoro bezkonkurenčně. A v každé době jim bylo připínáno něco na klopu; na zpěv to, zaplaťpánbůh nemělo vliv.

2 2
možnosti
KJ

Hudba Alexandrovců se mi zkrátka líbí. Stejně tak jako hudba Etc, nebo skupiny Lucie. Vadí mi ale, že se tito hudebníci mají potřebu vyjadřovat k jiným interpretům. Zavání to špatně snášenou konkurencí a ztrátou glancu.

3 1
možnosti
JP

J51a37n 57P12a43l82l28a80s

19. 10. 2015 23:39

Dobrý večer, jako pamětník 68. na Alexandrovce jít nedokážu, i když jsem velký fanda sborového zpěvu. Některé věci prostě z hlavy nevymažu. Ale pokud je někdo ochoten si koupit lístek a jít si je poslechnout… Zde bych byl docela smířlivý. A otázka spoluúčinkování? Tzv. kultura je v těch nejvyšších patrech kšeft jako každý jiný, tedy i jako třeba obchod se zbraněmi. Může se mi to nelíbit, ale to je asi tak všechno.

4 0
možnosti
KJ

Dobrý večer, rozumím Vám. Šlo mi jen o rozpoutání diskuse na téma hysterických reakcí na vystoupení hudebního souboru. Když v době komunismu vystupoval Karel Gott na západě, mohlo to vyvolat podobnou odezvu jako nyní. Kádrováci jsou pořád v kursu.

2 0
možnosti
MS

Propaganda a oslava ruské armády to je. To, že s nimi vystupují staré struktury s písničkami pro starší generaci..Proč ne. 

Velká část publika tam byla proto, že má ráda Rusko...proč ne...Ale aby nad tím držel ochranou ruku a záštitu náš prezident je tristní.

1 1
možnosti
KJ

Alexandrovci u nás po revoluci vystupovali mnohokrát a nikdy nebyla taková nenávistná reakce. Před třemi lety si s nimi bez ideologických konotací zazpívala i Bára Basiková http://prekvapeni.kafe.cz/magazin/bajecne-cteni/kulturni-kaleidoskop/alexandrovci-si-zazpivaji-s-barou-basikovou_706.html

1 0
možnosti
PV

Výborný článek.R^ 

Mluvil jsem s Mišíkem někdy v roce 85 + -, bylo to v době, kdy mu nějaké komunistické pako zakázalo vystupovat v Praze a okolí, tak se uchýlil na venkov, hrál s námi na festivalu na Hukvaldech. Nemyslím, že by se mu ten stav tenkrát líbil, ani nemohl, proto není možné pochopit, jak se dnes může stavět do role cenzora právě on, a určovat, co kdo bude hrát, s kým kdo bude hrát.

Nepřekvapuje mne to, mnoho našich spoluobčanů zamrzlo myšlením dost hluboko v totalitě, co už...

6 6
možnosti
JL

Zdá se, že nejste v obraze. Vláďa Mišík řekl, že by nikdy s Alexandrovci

nevystoupil. Má totiž charakter, což se o vás říct nedá.

11 7
možnosti
ZH

Omlouváte neomluvitelné. Tady vůbec nejde o umění. Dneska jsou Alexandrovci výstavní skříň armády, která posílá vojáky na dovolenou do sousedních zemí a ke konzervám jim přibalí klidně i nejnovější raketomet. A slavní umělci pějí oslavné písně na vojáky bez označení, kteří okupují cizí země. U mě je ten kdo s nima spolupracuje kolaborant se zemí, proti níž naše vláda vyhlásila sankce. Taková Vondráčková by za pár drobnejch klidně zazpívala i na Norimberském sjezdu NSDAP, teda jen pokuď by tam byli dobré barytony. :-/

4 4
možnosti
JC

Nešíříte Vy náhodou jenom strach a paniku? Jakpak nás mohou ohrozit zpěváci a tanečníci? Zbytečně lidi zneklidňujete ...

5 4
možnosti